Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Léto v plném proudu a sandály a ponožky se přemnožily

Sandály jsou ošklivé - http://m.antoninrangl.blog.idnes.cz/c/197105/Sandaly.html   Ten bloger to už tady nakousl. A má pravdu. Sotva se trošku oteplí, už zase skoro všichni chlápci  vytáhnou kraťasy s velkejma kapsama a k tomu si vezmou sandály. Říkám skoro všichni. Sandály jsou fuj , hlavně ty z jakéhosi plastového materiálu. To by člověk brečel, jak najednou všichni podlehli diktátu nosit plastové boty. Ale netrpí tím jenom muži, i ženské dohánějí sandálovou posedlost.

Zákaz sandálů a ponožekhubpages.com

Sandály se mi nelíbí. Nejsou hezké, nejsou praktické a ještě jsem nepotkala člověka, kterému by slušely. A jakoby nestačila invaze sandálů, někteří sandály ještě vyšperkují ponožkami. Nezáleží na tom, zda jsou ponožky bílé, černé nebo neonové. Sandály a ponožky jsou fuj.

Sandály a ponožky

O těch bylo již napsáno mnoho a mnoho blogů a budou se psát dál, protože pánové dál nosí  sandály a ponožky. Někteří pánové argumentují tím, že když si ponožky nevezmou, tak jim noha klouže a potí se a vadí jim to a že ráno, když jdou do práce, tak je ještě chladno. Takže si vezmou ponožky. Podle mě by si rovnou mohli vzít jiné boty s ponožkou a vyšlo by to nastejno, akorát by na ně nebyl tak odpudivý pohled. Sandály jsou otřesné samy o sobě, kéž by si je milovníci nosili jen někde v ústraní, ale ne, máme plná města sandálovníků.

Na dětech jsou dobré kožené sandálky roztomilé. Na mužích a ženách nejsou. A když se k tomu připočtou ponožky, je to národní tragédie.  Všude stejná tragédie. Vytahané kraťasy s kapsama, sandály, ponožky a ošuntělé tričko.

Crocs, žabky, vietnamky, ťapky

U nás doma nesmějí crocs a sandály překročit práh domu. Je mi jedno, jestli to nosí každý, jestli je to IN, prostě je to odpudivé, nepohodlné. Pro děti naprosto nevhodná obuv, viděla jsem už dost úrazů na klouzačce, hřišti a jinde. Když vidím rodiče, kteří dávají na první chození ročním dětem crocsy, tak bych jim  nafackovala. Děti v tom padají a nemají stabilní nohu. Na hřišti se zachytávají, boty jim padají. Dokonce byly případy, kdy se dítě zarazilo ve škvíře mezi výtahem, ano opět crocs. Crocs a sandály, sice je to levné a všichni to nosí, ale to ještě není důvod prznit nohy vašim dětem ksindlem od čínských kapitalistokomunistů. Sandály se mají dětem dávat až později, až dítě umí chodit pořádně.

Crocs a dospělí, kapitola sama pro sebe. Nehodí se to k ničemu, pokud si je chcete brát na brouzdání se v bazénku a zahradničení, fajn, ale nechoďte v tom na veřejnost, nechoďte v tom po města a nenoste to jako běžné boty. Nejsou to totiž boty. Nač si deformovat nohy a šmatlat v sandálích a crocs?

žabky, vietnamky:

Nevhodné na delší nošení, ničí nohy, ulice není pláž, ale to ještě některým nedošlo. Proč?

Na dotaz, který určitě dostanu, co má teda chudák muž v létě nosit, odpovídám. Jachtařské boty, mokasíny nebo klidně kožené polobotky a v nich kýžené ponožky. Dá se žít bez sandálů? ANO.Vzpomeňte si, jak jste krásně žili před pádem komunismu bez trekovek, crocsek a podobných plastikových obuví.

A pokud mi chcete spílat, vězte, že mám pifku na sandály všude. Nejenom v Česku.

Myslíte, že jenom Češi mají patent na patent na ponožky a sandály a crocsy do obchodu nebo kina? Ale ne. To jenom tvrdí zlí jazykové. Fakt je ten, že jistí lidi se oblékají všude podobně. Vidím to samé v USA. Sandály a crocsy se přemnožily. Sandály a ponožky taky.

PONOŽKY A SANDÁLY NOSÍ I HODNĚ AMERIČANŮ I ANGLIČANŮ. Zíráte? A co takto nezvedat hozenou rukavici a začít se trošku  líp oblékat, doma si noste třeba tepláky, ale když jdete mezi lidi do města, do muzea, do kina, do kavárny, restaurace atd. prosím, nešlo by trošku zapracovat na vašich oděvech včetně bot?

 

Nevěříte, že i Brit je schopen navléct si ponožky a sandály? Odkazuji vás tedy na Díl 5. Harryho Pottera, Fénixův řád. Tam uvidíte strýčka Vernona, jak je vymóděn.

Česko byla obuvnická velmoc, dneska jsou skoro všechny výrobny bot zlikvidovány, boty se dělají v Číně, lidi najednou kašlou na to, že dětem se má dávat pevná bota ke kotníkům, tj. když se děti učí chodit, že boty mají být kvalitní a dobře držet, formovat se noze a ne aby se noha formovala podle nekvalitních bot. Vietnamci se radují, lidi jim dělají tržby. Ani u Bati už nejsou pořádné boty, ale to neznamená, že se nedají najít. Chce to jen trošku snahy.

P.S. Na dotaz, který určitě dostanu, co nosím v létě: Nosím sandály na nižším podpatku, espadrilky, boty páskové, lodičky v různém provedení, které nejsou uzavřené. Ničí podpatky klenbu nohy a klouby? Dobře dělaná bota na podpatku, který není moc vysoký, dobře klenutá bota je vhodnější než balerínky, které jsou dělané na plochou nohu, plus balerínky jsou většinou z levného materiálu. Ne, nenosím boty, které vypadají jako by byly přejeté vlakem. Nosím podpatky. Umět chodit na podpatcích taky vyžaduje lepší držení těla. Nehrbit se, narovnat se.  Na ženské jde vždycky poznat, jestli umí nosit sukně a podpatky podle chůze. Ty, které tráví život v sandálech a balerínkách, teniskách a botaskách mají rozšmajdanou chlapskou chůzi, i když si vezmou šaty, stále se klátí jako chlapi. Možná v tom je záměr, větší rovnost s muži?

Sandálům říkám ne!!!!

Crocs ne!!!!

 

 

Autor: Ivana Ashby | pondělí 20.6.2011 10:19 | karma článku: 19,27 | přečteno: 4239x
  • Další články autora

Ivana Ashby

Ochutnavka Vina “Texas Style”

Rozhodla jsem se podelit o svoji prvni vinovou ochutnavku v Texasu. Nevedela jsem co od ni zde ocekavat, protoze vse je jine nez v UK i v CR a musim priznat, ze jsem byla jsem velmi mile prekvapena! Vlastne to byla zatim ta nejlepsi ochutnavka, na ktere jsem kdy byla! Texas nezklamal!!

25.10.2012 v 20:17 | Karma: 8,92 | Přečteno: 831x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Po roce v USA - je to lepší než v UK nebo Česku?

Tak už je to přes rok, co bydlíme v Texasu. A musím přiznat, že už jsem si zde zvykla a Texas je můj nový domov. Chtěla bych se podělit o celkem zajímavé? postřehy a porovnání s UK. Za tento rok jsme obdrželi zelenou kartu, tak jsme oficiálně trvalí residenti USA.

16.7.2012 v 10:42 | Karma: 20,03 | Přečteno: 2930x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Levá strana už není ta pravá aneb řízení v USA

Jak už jsem psala v předešlých článcích, před zhruba půl rokem se naše rodina přestěhovala do USA. Než jsme se přestěhovali, tak nám náš právník doporučil, ať si uděláme tzv. mezinárodní řidičský průkaz, protože s britským bychom si vystačili maximálně měsíc. Následovali jsme jeho radu, ale po příjezdu do USA jsme stejně zjistili, že budeme muset udělat americký, protože mezinárodní sebou nesl jisté nevýhody. Ale ani Řím nebyl postaven za den, a tak nám to trvalo déle.

26.9.2011 v 9:58 | Karma: 9,84 | Přečteno: 1361x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Očkování, škola, zdraví a tak různě z USA

Naše děti už zahájily školu. Školní rok tady začíná dřív, většinou v srpnu. Protože jsem donedávna žili v Anglii, museli jsme nechat děti doočkovat, než šly do školy. Narozdíl od Angličanů, Američané očkují na trošku víc nemocí. Teda, očkování v USA povinné není, ale bez potvrzení o všech očkováních není možné přijetí dětí do škol. Kdekoliv je dítě v kolektivu, třeba i v mateřském centru, musí mít očkování. Děti to braly celkem sportovně, jako vše tady. Jsme tady sotva půl roku a za tu dobu si zvykly a už je vidět, jak se z anglických dětí stávají děti americké. Slovník a intonace se mění. Děti jsou vůbec úžasné, jak rychle se přizpůsobí. Nedá se říct, že jim chybí Anglie. Prostě jsme teď doma tady. Další očkování nás čeká za pár let.

29.8.2011 v 10:56 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2748x | Diskuse| Ostatní

Ivana Ashby

Lidi s tetováním jsou všichni vyrovnaní a vzdělaní a supr

Musím se omluvit tetovaným a jiným lidem, kteří si zdobí tělo. Ano, omlouvám se moc a moc. Jsem totiž mimo. Já jsem netušila, jak moc skvělí lidé mají tetování. Kolik ředitelů, manažerů. Jak je tetování drahé. Jak si ho nemůže žádná nízká třída dovolit, takže to není jasně záležitost nízké třídy. Tetování je taky decentní. Umělecké. A vůbec neříká nic o lidské psyché. Omlouvám se tedy všem tetovaným, netušila jsem, že ani jeden z nich nemá nízký příjem a nízké sebevědomí. Dokonce jsem se dozvěděla, že trpím neurozou a separačním traumatem a měla bych se léčit. Možná si po terapii nechám udělat i nějaké to tetování. Protože tetovaní lidi jsou fakt skvělí:

25.8.2011 v 7:22 | Karma: 38,93 | Přečteno: 26616x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Pro mírové rozhovory s Ukrajinou nejsou důvody, řekl Kreml. Jednat odmítá i Kyjev

27. dubna 2024  11:45,  aktualizováno  12:14

V současné době neexistují důvody pro mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou, protože Kyjev...

KOMENTÁŘ: Jako figurky na šachovnici StB. Akce Skaut byla obří past na odboj

27. dubna 2024

Premium Odboj, nebo provokace? Před pětasedmdesáti lety, v dubnu roku 1949, vrcholila u nás akce Skaut,...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog