Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivy Ashby

15. 10. 2010 17:42
Pár odpovědí, než budu moc odpovídat všem individuálně

Díky za komentáře všem. CULKA: Já jsem to asi špatně napsala, prostě myslela jsem všeobecně pomoc s dětmi a otec je koupe sám. LESICATKO: Skandinávský model - to myslíte ten, kde se lidé neberou, žijou spolu jen tak a práce nadevše, děti jsou od pár měsíců v daycare? Ten český model je přece jen rozumnější. A kariéra a práce nelze skloubit, mluvíme o malých dětech, ne o náctiletých, malé děti potřebují pevné zázemí, ne oba rodiče věčně v práci. XENA123: Malé dítě je šťastné i v bazénku na zahradě u domu, když se mu někdo věnuje a blbne s ním, nemusí být přímo na Floridě a plavat s delfíny. To dělají celebrity, které nejsou doma a pak děti uplácejí drahou dovolenou nebo drahými hračkami a omlouvají tak svou nepřítomnost. V době kojení je nutné se dítěti věnovat 100pro a ne to půlit s prací. TUUBEEN - odkud čerpáte ty statistiky, ale v dnešní době nevěra probíhá i mimo mateřskou dovolenou. Ta doba s manželem se dá zařídit i bez opouštění dětí a kolik kdo má dětí? Jak si kdo ustele, tak

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

15. 10. 2010 17:51
Re: Pár odpovědí, než budu moc odpovídat všem individuálně

Dítě může být šťastné, i když netráví 100% času s matkou. Malé dítě je jistě šťastné i v bazénku, ale větší tak od pěti, šesti let už ocení, že může cestovat a vyprávět o tom kamarádům ve školce. Naopak děti co jim je 10 a ještě v životě nebyly u moře se občas cítí mezi ostatními dětmi jako chudáci. A upřímně jak se mám věnovat dítěti když spí?

0 0
možnosti

Jarcho

15. 10. 2010 14:09
Pěkně jste to napsala, paní.

Souhlasím s Vámi.

Doporučuji nečíst OnaDnes ani jiné "ženské" časopisy. Nic moudrého se tam nedovíte, protože to píší samé takové pochybené ženštiny, co mají mindrák z toho, že nedovedou být dobrými matkami a manželkami, a tak to chtějí těm ostatním ženám co nejvíce znechutit (a rozbít co nejvíc manželství).

0 0
možnosti

luniksix

15. 10. 2010 16:53
Re: Pěkně jste to napsala, paní.

R^

0 0
možnosti

culka

15. 10. 2010 12:59
Proč považujete otce

za neschopného? Cituji: "tatínek pak blbnul a třeba pomáhal mladší děti koupat". On je neuměl vykoupat sám? Mít děti s nekompetentním mužem je velice neprozřetelné rozhodnutí.

0 0
možnosti

Ivy Ashby

15. 10. 2010 17:52
Re: Proč považujete otce

Tak jsem zjistila, že přece jen půjde odpovědět. Tak jak jsem psala nahoře, já jsem to jenom nešťastně formulovala. Myslela jsem všeobecně pomoc otce s dětmi. Otec je koupe, zatímco mamina odpočívá atd.;-)

0 0
možnosti

odbornice

15. 10. 2010 12:55
O něčem Ona dnes psát musí

Představte si tu chudinku redaktorku, uzávěrka za rohem a ona nemá ani čárku. O všem týkajícím se dětí, mateřství, partnerství a módě už napsala třikrát, tak co by tak jenom mohla rychle spíchnout. Ano! Napíše o matce extrémistce. Bezva. Skoro každý někdy takovou potkal. Každému lezla taková osobnost na nervy. Jenže to je téma na tři řádky. Tak to musí vycpat nějakou vatou. Je to trošku blábol, trošku mimo mísu, trošku si protiřečeí. Ale mějte trochu uznání. Nějak ty svý děti uživit musí.

0 0
možnosti

Ivy Ashby

15. 10. 2010 17:54
Re: O něčem Ona dnes psát musí

;-D Děkuji. Ale nemohla by velevážená odbornice nechat manžela, ať živí děti on a ona by mohla přesedlat na jinou práci? Aha, nejde to. To by potom nebyla odbornice a nemohla by se chvástat, že píše do Ona Dnes. A kdo ví, zda vůbec nějaký manžel figuruje...žejo?

0 0
možnosti

xena123

15. 10. 2010 11:54
kariéra i mateřství skloubit lze

v době kojení je to trochu problém, ale pokud máte home office, mimino toho docela dost prospí.

Dokonce se může kariéra stát i prostředkem, který vám umožní prožít s dítětem nevšední zážitky, zejména co se finančních prostředků týče. Kdybyste viděli rozzářené oči mého syna, když jsme plavali s delfíny na kubě, nebo při výletě na slonech v Thajsku!!To bych si bez kariéry těžko mohla dovolit.

A člověk nemusí pracovat 12 hodin denně aby udělal kariéru. Navíc je pro dítě dobré, když je zvyklé i na jiné lidi než na matku, předejde se tak mnoha problémům.

0 0
možnosti

vrtiholka

15. 10. 2010 11:47
Tolerance

Myslím, že je ryze na rodičích (ano, na OBOU rodičích, nikoli jen na matce), aby se dohodli, jak bude jejich rodina fungovat. Jsou matky, pro které je mateřství opravdu smyslem života a nemají ambice realizovat jakoukoli svou kariéru. A naopak jsou matky, jejichž kvalita života by ztrátou kariéry utrpěla. Souhlasím s autorkou, že dítě má být pro rodiče na prvním místě. A to jde i při kariéře. Ale i já velmi hrubě nesouhlasím s přesvědčováním maminek, aby se nevěnovaly jen dětem, ale zašly si s kamarádkou na kafe nebo do kina nebo na kosmetiku. Matky jsou svéprávné bytosti, ať si samy rozhodnou, jestli budou relaxovat v kině, na angličtině nebo s dětmi u tvoření kaštánkových zvířátek. Jediné, co bych všem matkám doporučovala bez rozdílu kariéry, věku a pohlaví :) je, aby přestaly číst rádoby vědecké rady a tzv. ženské časopisy vůbec..

0 0
možnosti

Lou.

12. 12. 2010 12:26
Re: Tolerance

:-)R^R^

0 0
možnosti

p_c

15. 10. 2010 11:38
výborný článek

Výborný článek. Není nic lepšího pro rodiče, než být s détětem v době, kdy je dítě nejmenší. Podobně o tom mluvím zde:

http://petrcihlar.blog.idnes.cz/c/151140/Vyznam-rodicovstvi-a-stridava-pece.html

0 0
možnosti

lesicatko

15. 10. 2010 11:49
Re: výborný článek

To preto je v Europe kultúra DINKYs ?  :)

Asi si neuvedomujete, že viac detí v Európe sa rodí tam, kde ženy skôr idú do pracovného procesu, ako tam, kde ženy ostávajú doma s deťmi. Pozrite sa na katoastrofálne nízke uhrnné indexy plodnosti napr Talianska...

0 0
možnosti

lesicatko

15. 10. 2010 10:37
Práveže Váš článok zavádza

Ešte zo začiadtku celkom inteligentne argumentujete a polemizujete, ale ku koncu tvrdíte niečo, čo je bohužiaľ alebo mýtom, alebo nepravdou

"Nemá snad být dítě na prvním místě? Pokud není, něco je špatně."

Nie, nie je.Od tejto predstavy  / kultu dieťaťa / sa prechádza k inej, ktorá uprednostnuje spokojnú pozíciu rodičovstva aj s určitými omylami, koncept "dosť dobrej matky"  výborne to mate napísané tu http://angelarogner.blog.respekt.ihned.cz/c1-45965740-dosti-dobra-matka

No a k tomuto "Supermatka je mýtus stejně jako to, že jde dělat kariéru i mateřství. Nejde" - Ale ide. Usmevne to raz  prezentovala u nás sefredaktorka portalu Babetko  p Pavlíková - boli doby, ked išla len za karierou a boli doby, ked si vychutnávala materstvo, má 3 deti. Ide to. Napokon, ten "český model" už dávno poráža škandinávsky, kde štát masívne zasahuje aby sklbil prácu a rodinu - porovnajte si úhrnné indexy plodnosti...:)

0 0
možnosti

jendazmoravy

15. 10. 2010 10:37
o jste si dovolila hodně

Jak si to představujete, otírat se o to nejsprávnější a nejvíce in pojetí, které je reprezentované Ona dnes, totiž že žena se přece musí seberealizovat a děti jsou jen překážkou?

Za tenhle nemoderní názor budete po zásluze tupena!

0 0
možnosti

lesicatko

15. 10. 2010 10:43
Re: o jste si dovolila hodně

Uff, deti sú prekážkou sebarealizácie ? Tak to tam presne bolo ?

0 0
možnosti

Hroznej_puberťák

15. 10. 2010 10:35
Články na ONA

... jsou tak šíleně blbý asi proto, aby byla o to větší sranda v diskuzích. Jestli to má tenhle účel, tak se jim to opravdu daří...

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog