Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fitzie

7. 12. 2010 15:42
vy se v té roli "děsně nemoderní matky"

přímo vyžíváte.

na druhou stranu: v Anglii bývalo zvykem poslat děti v šesti letech do školy, kde bydlely na kolejích. už máte vybráno? Eaton?

0 0
možnosti

Morgiana

6. 12. 2010 17:44
Nesouhlasím

s Vámi. Hezky jste mě odsoudila. Jsme přesně taková rodina , kterou Vy pohrdáte. Napřiklad máme tři děti z toho dvě dospělé , jedno malé a každé včetně toho prcka vlastní svoje PC a notebook . Prcek jen teda to PC, zatím. Večery často trávíme hraním MMPORG her. WoW aktuálně ROM. Můžeme takto trávit společně večery, ikdyž vzhledem k tomu, že dvě děti jsou dospělé bydlí jinde. Urcite mame o zabavu postarano. Moje dcera je hluchonema, Pocitac byl zcela zakladni pro jeji rozvoj,. Verim ze hlavne diky němu vystudovala střední školu se zdravými dětmi. Nejsem žádná supermatka , nehodlám se svým dětem věnovat od rána do večera, mám mnoho koníčku a počítač je pro mě dost důležitý . Vyhledávám si informace do práce, trávím chvíle s celou rodinou , ikdyž jsme od sebe kilometry a když mám všeho dost zapnu sluchátka a pustím si film, serial , hudbu.)Neznám žádnou rodinu, kde by dítě vychoval jen počítač, za to znám hodně rodičů kteří svou neschopnost naučit se s PC halí do "tradic"

0 0
možnosti

motylek_02

3. 12. 2010 5:34
vy jste vazne extrem

proboha co brani tomu, aby se mama diteti venovala a treba si u toho hrali i s pocitacem? Vy jste sve deti cist naucila, kojite, jste vdana, proste jste dokonala matka. Tak proc rejete a navazite se do druhych? Mozna by se problemy anglie hodily na anglicky blog. Rv Dovedete si predstavit ze pocitac muze byt fajn doplnek pri uceni deti?

0 0
možnosti

Ivy Ashby

3. 12. 2010 16:29
Re: vy jste vazne extrem

Ano, dokážu a kdybyste si pořádně přečetla ten článek, zjistíte, že to tam dokonce je napsané. Jenže vy máte ještě rudo před očima z toho článku o psí knížce, že? To se pak špatně čte.

A kde tady vidíte problémy Anglie? V jiných zemích nemají Leap Frog, počítače a rodiče, kteří nechávají děti před počítačem?

0 0
možnosti

xena123

30. 11. 2010 16:26
Výhody učení na PC

1)Dítě to baví

2) Dobře udělaný program je udělaný s různými vizuálními a zvukovými efekty a s obrázky, takže si to dítě zapamatuje

3)není na škodu když se dítě naučí na PC v raném věku a pak ho bez problémů používá. Podmínkou je, aby tam nesedělo celý den.

4)Rodiče si zatim mohou udělat co potřebují a pak spolu mohou dělat jinou aktivitu, kterou by jinak nestihli, protože se s dětmi museli učit.

Samozřejmě že PC nemůže být jedinou metodou výuky.

0 0
možnosti

Ivy Ashby

2. 12. 2010 23:35
Re: Výhody učení na PC

Aha, takže počítač je chůva, aby si rodiče mohli udělat jinou aktivitu, kterou by jinak nestihli, protože by se museli s dětmi učit. Uf, to by nešlo nějak zařídit, aby aspoň jeden rodič, jeden živý člověk věnoval dětem nějaký čas?

0 0
možnosti

petrph

30. 11. 2010 11:32
buď a nebo

nejsem si jistý co vlastně preferujete místo programu.Buď tedy onoho "živého učitele kterého se dítě může zeptat ,ten může vysvětlit a může se přizpůsobit stylu učení víc než stroj." Tedy učitele co má pedagogické schopnosti lepší než ten program-a že ty programy už jsou na vysoké úrovni.  právě v těchto oblastech. že umí  látku nejen kvalitně vyložit ale i odzkoušet, vyhodnotit odpovědi,kdykoliv zopakovat potřebnou část výkladu a další informace, Připojme psychologické hledisko že dítě  bere opakování  s PC  jako hru či trénink.Na rozdíl od živého učitele co mu před celou třídou vlepí čtyřku nebo pětku do žákajdy a seřve ho že je blbec.Ale prosím,už vývoj dokázal že počítače školu nahradit úplně nemohou.

Ale pak je tu zbytek článku tedy představu že to samé zvládnete jako matka-když přiběhnete unavená z práce, vyšetřenou chvilku mezi vařením a praní,"co to máš umět?Vzpomenout si jak Vás to učili před 30 lety ve škole,nebo společně pročítat  učebnici a dumat co tím pan učitel myslel?

0 0
možnosti

Tuubeen

30. 11. 2010 10:52
Nevím, jak máte velké dítě,

ale moje děti baví víc písmenkové a číselné hry s dětským laptopem než s rodiči. Naučené si můžeme procvičit, ale já holt asi nemám ten správný kybernetický hlas, který by je chvíli napínal, než jim řekne "špatně! Zkus-to-znovu!" ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog