Diskuse

Poprvé v USA

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Martin_CT

27. 6. 2011 15:19
Welcome to the States!

Kdyz uz do Statu, tak Texas - you go, gal! Ja Texas osobne neznam, ale v americke kulture je to americky stat na steroidech.

Zitny chleba jsem kde bydlim diky relativni blizkosti NYC (1.5 h autem) vzdy nasel, a vynikajici. Ten enriched white bread v igelitovem pytliku se fakt neda jist. Poptejte se na nejaka etnicka deli - Polish, German, New York-style; ty mivaji zasoby z malych pekaren. Casto se ceskemu chlebu rika "Jewish rye".

Ivo, rad bych nejake Vase psani pretisk, jsem na http://www.oamerice.com,

Hodne zdaru!  Martin H.

0 0
možnosti
TD

Tomio Dejmibura

20. 6. 2011 22:43
Zivot v bubline

nekdy vylezte ven z te bubliny, suburbia je jak velka vesnice, navic gated community je akorat smesna s temi pravidly, neni nad to, najit vlastni dum a vlastni sousedy, se kterymi se muzete nebo nemusite bavit. Ale hodne stesti, at se zabydlite a uspesny boj v SUV;-D

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

18. 6. 2011 17:40
hodne stesti

A at se Vam tam libi!

0 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

18. 6. 2011 18:55
Re: hodne stesti

Díky moc.:-)

0 0
možnosti
VÚBV

váš účet byl vzrušen

17. 6. 2011 22:09
Vzdálenosti - na to si zvyknete

Auta jsou pohodlná a benzín levný. Pořád lepší, než po sobě šlapat a poslouchat, jak soused splachuje, jako v přelidněné Evropě. A kdyby se vám po tom přece zastesklo, můžete si najít byt v centru, kde si všude dojdete pěšky.

Pravidla v gated community jsou od toho, aby je dodržovali i vaši sousedi, neznepříjemňovali vám život a nesnižovali hodnotu svého - a tím i vašeho - domu. Výhody takových míst jsou, že tam obvykle máte slušné sousedy. Můžete si najít bydlení i jinde, kde taková pravidla nejsou, ovšem musíte počítat s tím, že sousedi budou dělat leccos, co vám nemusí vyhovovat.

1 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

18. 6. 2011 7:15
Re: Vzdálenosti - na to si zvyknete

Díky. Uvidíme, byt v centru vážně nechceme, ale nevidím to na gated community na dlouho. Rozhodně se pořádně rozkoukáme, než něco koupíme.:-) A benzín je opravdu levný, zvlášť v porovnání s Anglií. To je nebe a dudy. No, už máme SUV, jsme přizpůsobiví;-D

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

17. 6. 2011 21:48
?

Plánujete i pracovat?

0 0
možnosti
VÚBV

váš účet byl vzrušen

17. 6. 2011 22:03
Re: ?

Od čeho má asi manžela?

1 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

17. 6. 2011 19:43
Přeji hodně štěstí!

V US jsem nežil, jen jsem se tam byl podívat (NY, NJ, MD, VA, DE, PA) a musím říct, že mám ty první postřehy dost podobné Vašim. Ty vzdálenosti jsou neskutečné, na mapě US to vypadá takový maličký kousek a on je to přitom celý den v autě... a jídlo taky - dalo se najít velmi dobré a velmi kvalitní jídlo (až bych řekl, že těžko takové najít v EU), ale hodně, hodně drahé.

0 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

17. 6. 2011 20:44
Re: Přeji hodně štěstí!

Moc děkuju,  a přesně! Na mapě to vypadá nevinně a pak když člověk vidí ve skutečnosti ty dálavy. :-)

0 0
možnosti
CSZ

cinklá státní zakázka

17. 6. 2011 18:26
Přeji vám, ať se daří!

Bývala jsem tam před pár lety a pocity jsem měla dost podobné. Vzdálenosti mě taky docela děsily. Drahé kvalitnější jídlo, ano, bylo levnější zajít do všudypřítomného fastfoodu než si vařit sami. Ale časem si zvyknete a najdete i obchody, kde se dá nakupovat pro domácí zpracování. V paměti mi z jídla utkvěl jediný Tapioca puding, ten mi tam chutnal a pak ještě jejich instantní káva byla docela jedlá, ale značku si už nepamatuju. Napište zase postřehy, ráda si je přečtu. R^

0 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

17. 6. 2011 20:47
Re: Přeji vám, ať se daří!

Taky dík za přání. Já jsem celkem už našla obchody, vařím pořád, takže musím hledat dobré suroviny a ten fast food je zrádný, protože v něm lidi projí spoustu peněz, je fakt levnější uvařit, já teda fast food dětem moc nepovoluju, sice chci, aby to znaly, aby nebyly za exoty ve škole plus děti lákají ty hračky v jídle,ale zároveň to nesmí být jejich strava denně. Občas se to dá, ale každý den? Myslím, že kdo je zvyklá na jídlo doma, tak ho ani neláká představa jíst pořád ty blafy v McWorldu.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

17. 6. 2011 17:36
Ha! Ashby na scéně! To bude tóčo!

No to necháme na později.

K těm psům: pes neztloustne, když denně nelítá. Pes ztloustne, když je přežírán sladkým a jiným vydatným žrádlem. Ostatně, psi bývají obrazem páníčka...

0 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

17. 6. 2011 20:48
Re: Ha! Ashby na scéně! To bude tóčo!

No, dík, tóčo asi bude u dalších článků;-D

A jo, často bývá pes odrazem páníčků.

0 0
možnosti
G

Gašpo

17. 6. 2011 10:50
Tak Vám prajem, nech sa Vám darí

Mne stačil týždeň aby som skonštatoval, že takto žiť asi nedokážem. A to nie som žiadny spoločenský typ, ktorý potrebuje každý deň niekam vyraziť. Skorej naopak.

Rodina nalezie do auta, cestujú 5km na najbližšiu pumpu a tam si vo fastfoode urobia spoločenský večer.:-P

Proste už taký detail, že tu vyleziem z baráku, v trafike si kúpim cigarety, v menšom obchode si možem kúpiť flašku alkoholu a div sa svete, všade sa dostanem po chodníku a po svojich.

PS: ten sladký chleba ma tam tiež neskutočne, ale neskutočne sral.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog