Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kiwi328

13. 7. 2011 12:54
Nesouhlasím

Pupínky mi naskákaly už u věty o tom, že dítě do tří let prostě potřebuje matku, protože otec péči o tak malé dítě nezvládne lépe než matka. Blbost. Můj manžel zvládvládne péči o dítě mladší tří let přinejmenším stejně dobře jako většina matek které znám. Kromě kojení, samozřejmě. Když se narodila moje dcera a po příchodu z porodnice jsem nebyla schopná péči o ni zvládnout ze zdravotních důvodů, tak mi pomáhal můj otec. Dceři byly dva týdny. Kromě kojení zvládl všechno. Asi proto, že se kdysi staral o mne. V péči se střídali s mamkou podle toho jak měl kdo služby. Od mých šesti měsíců. Nevím jaké jsou vaše zkušenosti, asi hodně jiné než moje.

Jo a abych nezapomněla - od šesti měsíců do šesti let jsem střídala dva domovy. U rodičů v Praze a u prarodičů v Brně. Podle zdravotního stavu přibližně třitýdny u rodičů a tři u prarodičů. Jiné hračky, jiní kamarádi, jiný domov. Pohoda, rozhodně jsem s tím neměla žádný problém.

6 0
možnosti
A

akki

13. 7. 2011 15:49
Re: Nesouhlasím

A jak tedy zařídit kojení při "střídavce"???

3 0
možnosti
PH

petrph

13. 7. 2011 12:52
Karma,

Možná doplnit co znamená ta v zahraničí zmiňovaná shared parenting.Je to sdílená péče,díky níž dítě skoro ani nepozná že se  moc změnilo a rozvod byl.Dítě bydlí a spí u matky,když se probudí,matka mu navaří snídani, oblíkne ho,před dveřmi už čeká otec který ho odveze do školy.Po škole ho naloží,někde si s ním sedne,probere s ním učení,zkontroluje úkoly,pak ho odveze na zájmovou činnost,tam na něj dozírá, třeba s ním jde na výlet,do kina,a pak večer k mamce na večeři a spát.Den za dnem.

Mají s jeho matkou dohodnuté kdo za co s dítětem zodpovídá,kdo s ním bude chodit k doktorovi,kdo do školy na schůzky,a hlavně kdo za co platí.Třeba že matka jídlo a praní,otec mu koupí bundu,kolo,počítač otec zaplatí školu,zájmové sporty,dává mu kapesné,platí léčení atd.

Díte má u sebe mobil a číslo na oba,a ví že když se dostane do průšvihu,má zavolat svýho tátu,který za něj vždy zodpovídá,i když u mámy nebydlí,nejen nějakých nařízených 14 dní střídavky.

Tak co rozvedení tátové,šli by jste do toho?

5 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

14. 7. 2011 6:37
Re: Karma,

Diky, co jsem poznala já, tak shared parenting znamená i střídavku, čili rodiče se střídají, dva týdny muž, dva týdny žena a ne společně, a nemyslete si, že dítě nepozná, že se něco změnilo. Děti jsou hodně citlivé.

0 0
možnosti
HM

ellinor

13. 7. 2011 11:32
řešení pro rodiče

Jako rodič si nemůžu stěžovat - 14 dní se plně můžu věnovat práci, koníčkům, partnerovi a dalších 14 dní se maximálně věnuji dětem. JENŽE: pochybuju, že se to dětem líbí, když nemají jedno "doma", když jim věčně něco chybí (protože jim to biootec zapomněl zabalit). Navíc každý máme ve výchově jiné priority a prostředky, takže dohodnout se třeba na nové škole pro dítě je tanec mezi noži. Některé děti potřebují mnohem víc pomoci se školou, kterou otec neposkytuje - 14 dní má pak dítě horší známky a poznámky o zapomenutých pomůckách....

Samozřejmě existují rodiny, kde to funguje dobře, ale já bych do toho podruhé nešla ani náhodou. pokud mají rodiče (především otcové) svoje děti opravdu rádi, měli by jejich výchovu nechat jen na jednom rodiči. Jenže teď je taková blbá móda, že se soudci bojí rozhodovat ve prospěch matky, i kdyby byla sebelepší.

3 0
možnosti
JK

kubas_carreras

13. 7. 2011 11:16
.

V principu je jakékoliv přikazování necitlivé. Opakuji "v principu". Rovný půlkilometr silnice v obci, kdy nejsou po stranách domy a chodníky, skvělá viditelnost, rychlost padesát. Přitom by rozumný člověk sám zvolil bezpečnou a úspornou rychlost, že? Nebo ne? Příkazy a zákazy jsou tu proto, protože na lidský úsudek už od Mezopotámie (Chamurapiho zákoník) prostě není spoleh. Že tím vznikají absurdní situace, kdy se předem počítá s určitým porušováním regulí (na padesátce šedesát, kdežto kdysi na šedesátce sedmdesát), je námět na další diskusi.

Myslím, že přikazovat soudně střídavou péči je asi tak citlivé, jako vytáhnout si smítko z oka násadou od smetáku. Pokud se rozvedení manželé nejsou schopní dohodnout bez soudu, nebude to extra fungovat ani s platným rozsudkem. Otázka je, jak hrubý zásah je potřeba na zajištění práv některých otců podílet se na výchově vlastních dětí.

2 0
možnosti
AA

Saša

13. 7. 2011 10:51
Je třeba zakázat rozvody?

Když se zakážou rozvody, zmizí problém se střídavou péčí.

Když se rozvody nezakáží, je možné přikázat, aby děti byly svěřovány přednostně do péče otce a teprve když je otec nechce, aby byly svěřeny do péče matky. Otcové totiž na rozdíl od matek nedělají potíže v tom, aby se dítě mohlo s matkou stýkat.

No a jako třetí možnost zbývá jen ta střídavka.

2 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog