Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

martina.blazkova

31. 8. 2011 22:48
To mi hlava nebere

Kvůli tomuto článku jsem se registrovala na idnes. Sama mám jednu z ozdůbek, proto jsem obhájcem těchto lidí, ale snažila jsem se podívat se na věc i z druhé strany. Ale bohužel obyčejným selským rozumem jsem nepřišla na to, proč by člověk, který trpí předsudky, měl odsuzovat všechny lidi, kteří mají piercing, tetování nebo dredy. Nechápu proč házet všechny do jednoho pytle. Ano znám lidi, kteří jsou takto vyzdobení a protloukají se životem jak se dá, ale na druhou stranu znám lidi, kteří nejsou ověnčení vším možným a jsou na tom úplně stejně. Můj názor je že to není o tom jak člověk vypadá, ale co je v něm.

2 0
možnosti
KM

hekathea

31. 8. 2011 21:42
kde nic není..

Vážená paní, Vy jste holt "chytrá" jako dlabané necky, budiž Vám tudíž Vaše prostoduchost odpuštěna

1 0
možnosti
K

Kchodl

31. 8. 2011 14:33
Musím se smát

Opravdu je mi tenhle článek od paní Ivany Ashby pouze a jenom k smíchu. Svědčí to o tom, že ona sama by se měla nad sebou pozastavit a zamyslet se nad otázkou tolerance k druhým.

Že je slušná a spořádaná a vdaná žena je mi celkem jedno, ale její názory svědčí o tom, že zamrzla v době před Sametovou revolucí, kdy tyhle názory opravdu sdílela široká veřejnost a bohužel se s nimi i nadále setkávám. Pracuji jako projektant, mám Vysokou školu a jsem potetovaný značně. Můj šéf, který je o nějakých třicet let starší než já, s tím nemá problém. Asi je to dáno tím, že neodsuzuje člověka podle toho, co má na sobě, na hlavě atd., ale podle toho, co umí a jak jedná. Nevím, kolik je paní Ashby let, ale zaručeně bude mladší generace než on. Tady není problém v tom, že si lidé nechávají dělat tetování. Problém je právě v takových lidech, jako je autorka článku, v jejich názorech na odlišnost jedince, to z nás opravdu chtějí mít stádo tupých vymatlanců, kteří ctí zásadu dress codu. Děkuji, nechci

5 0
možnosti
T

taygete2

31. 8. 2011 14:36
Re: Musím se smát

R^

0 0
možnosti
T

taygete2

31. 8. 2011 13:12
Ani

jsem to nečetla celé, stačily dva odstavce, abych si na autorku udělala svůj názor. Je to zakomplexovaná, netolerantní pipka, která nepřipustí, že tetování, dready nebo piercing by mohl mít člověk s dobrým zaměstnáním, vzdělaný, inteligentní, slušně vydělávající. Mimochodem, znám spoustu takových....určitě jim autorka nesahá ani po kotník :-D

1 0
možnosti
JN

coyotte

31. 8. 2011 11:39
To je zcela mimo mísu

Vše výše popisované je ryze individuální záležitost a pisatelka působí značně konformně a konzervativně. Její názory jí připadají správné, házet lidi s tetováním a dredy do jednoho pytle...to je to samé, jako bychom tvrdili, že všichni ti kravaťáci, šampóni, odbarvené bloncky, plešouni se zlatými řetězy etc jsou jen tupá průměrná masa lidí bez názoru...Pokud dámo chcete mluvit do všeho, co vás napadne, raději si to rozmyslete, protože tím shazujete sebe samu jako netolerantní prudičku, která svou estetickou vizi a světonázor považuje za jediné správné nazírání světa.

1 0
možnosti
JN

coyotte

31. 8. 2011 11:39
Re: To je zcela mimo mísu

Mimochodem, mám dredy, již podruhé, jsem vysokoškolák, pracuji jako historik, angažuju se v občanském životě a i jako příležitostný sportovní komentátor. Znám mnoho potetovaných, s piercingy nebo dredy a morální profil mnoha z nich je na mnohem vyšší úrovni, než u spousty konformních křupanů, jakkoli čistých, bílých, upravených...takže raději nepište, nestojí to za nic :-/

1 0
možnosti
M

markulca

30. 8. 2011 22:37
Nižší třída

Prý nižší třída- tomu se musím smát :) . Znám potetované ředitele firem, potetované lidi na vysokých pozicích, potetované číšníky. Sama jsem potetovaná a mám piercing v obočí, dokonce mám i gelové nehty a dělám servírku- a přesto se za mnou lidi vrací,protože to není o tom jak člověk vypadá,ale jak se chová. Jestli máte Vy problém s potetovanýma lidma, tak jste jedna z mála.

4 0
možnosti
H

Hejtbringr

30. 8. 2011 16:02
zakomplexovaní

Máte naprostou pravdu! Jen bych doplnil, že znakem nižší třídy je také opálení (člověk se přece opálí při práci na poli, což vyšší třídě nepřísluší) a nošení vlastních vlasů - vyšší třída nosí paruky.

2 0
možnosti
Š

Šach.mat

30. 8. 2011 16:47
Re: zakomplexovaní

;-DR^

0 0
možnosti
S

seul69

30. 8. 2011 14:31
Teta Ivana

http://www.youtube.com/watch?v=vyuGtoSZU1g&feature=youtube_gdata_player

Myslím si, že táto pesnička presne vystihuje problém

0 0
možnosti
T

TerezZzka001

30. 8. 2011 12:40
Zastaralé názory

Ženská vy jste asi vážně zaujatej blázen! V dnešní moderní době? Kdy to má skoro každej a nikdo to neřeší se chováte hůř než některý babky sekernice, kterým se to ovšem dá omluvit.... Měla byste se nad sebou docela zamyslet jedinej kdo má nejspíš nějakej komplex jste vy a ne lidé kteří se nechávají tetovat atd...dělají to pro to, že pro ně vybraný motiv něco znamená, nebo se jim to jednoduše líbí. Je to jako by někdo kecal vám do toho jestli si máte koupit sukni černou nebo růžovou... Pozor! V růžové byste mohla moc přitahovat pozornost, takže raději zvolte černou.. Je to úplně stejný přístup a nemyslím si že lidi co mají tetování nebo piercing jsou špatní možná jenom nejsou konzervativní jako vy a kolikrát se ani nebojí projevit svůj názor a být jednoduše sví ...A ani to že hůře hledají práci...A vůbec nevim jak to vy můžete komentovat, když jste to nezažila.. nic tak odporného vy přeci nemáte a zároveň se asi s nikým co to má nebavíte....mohlo by to být pod vaši úroveň. Musim se smát

3 0
možnosti
JP

sitar

30. 8. 2011 10:07
Paušalizování

Ve velké míře až příliš paušalizujete, jdete málo do hloubky. Taky se mi tetování moc nelíbí a sám bych se tetovat pravděpodobně nenechal, možná dočasně, hennou, ale to spíše pro pobavení. Dredy ani piercing bych taky nejspíš nedal, ale u ostatních to respektuji, pokud to nepřekročí moji hranici vkusu.

1 0
možnosti
DB

D.Brux

30. 8. 2011 10:22
Re: Paušalizování

Ona ovšem píše o tom, že pokud přijdete viditelně potetovaný na pohovor o obsazení pracovní pozice account managera, nemáte prostě šanci. Nebo lépe řečeno, podle platných zvyklostí ve většině oborů, které znám, NEMÁTE MÍT šanci.

Člověk který se tetuje asi má potřebu nípat se sám v sobě, ok, jeho volba, ale zbývá mu pak místo na nějakou zodpovědnost za jiné lidi a věci kolem něj?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog