Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Atenka

30. 8. 2011 20:43
dneska byl článek o školním dítěti

článek z Novinek:

Šestiletý chlapec ze školy ve vesnici Blanco nedaleko San Antonia v

americkém Texasu byl během prvního týdne v nové škole dočasně vyloučen.

Provinil se tím, že měl údajně příliš dlouhé vlasy a diamantovou

náušnici v uchu.

0 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

30. 8. 2011 21:26
Re: dneska byl článek o školním dítěti

Skola ma pravo si urcit skolni rad, tato skola nechce nausnice u kluku a chce upravene vlasy. Pokud se to matince nelibi, at da hocha jinam nebo at ho uci doma. Naopak tleskam americke skole, ktera ma pravidla a ktera je pouziva. Dneska spousta skol ma pravidla, ale neuplatnuje je.

Matinka uvedla, ze hosankovy vlasy rostou, protoze za par mesicu je chce darovat na akci Locks for Love (pro lidi s rakovinou), ale za par mesicu nevyroste 25 cm vlasu, coz je minimalni delka, ktera je potreba pro Locks for Love. Co je na tom desneho chtit, aby chlapci nenosili nausnice do skoly a meli kratke vlasy? Ta skola ma proste jista pravidla a komu se to nelibi, ma na vyber x dalsich skol.

0 0
možnosti
S

Silia

30. 8. 2011 17:09
USA, pUSA, hUSA

Amerika je plná afektovaných jedinců. To jejich "cool, ok a wow" mi celkem lezlo krkem. Národní parky maj pěkný; města bez ladu a skladu; historie hodnoty nula. U lidí jsem vypozorovala převážně vlezlou a přehnanou milost, která nepůsobila moc upřímně. Nebyl to jen můj dojem. Divná a úporná snaha o smile za každou cenu - brrrrrrr....

Rozhodně bych si teda nevytvářela svůj "světa-názor" na základě pobytu v USA. K tetování a jiným odlišnostem - je zvláštní, že názor autorky nehodnotí kladně ani ti, co looseři nejsou (nevybučoujou). To ukazuje docela zásadním způsobem na to, že nejde o její názor, ale o jeho prezentaci. Ale to tady všem, co mají v hlavě trochu mozku, už dávno došlo.

4 0
možnosti
N

NumLk

30. 8. 2011 14:57
tetovani

Mam spojene predevsim s kriminalniky nebo namorniky, pozdeji s mene majetnymi turisty z bristkych ostrovu. Mozna proto ac je to jakkoliv moderni, pro mne osobne nikdy nebude esteticke. Posuzovat ale povahove vlastnosti jedincu podle kerky, mi  teda prijde dost uejty.

2 0
možnosti
N

NumLk

30. 8. 2011 14:57
Re: tetovani

pardon :dost ujety

0 0
možnosti
AJ

astrudina

30. 8. 2011 14:37
SOuhlasím s příspěvkem nicku 9 99 níže

narodili jsme se do společnosti, která má určité tradice. To, že dnes je módou tradice bořit, neznamená, že je to správné.

Prolamují se hranice, meze, zkouší se stále jít dál, ale nenabízí se nic nového, co by minulé tradice a pravidla nahradilo.

Lépe to za mě napsal pan Tomský na NP: http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-evropska-krize-je-krize-civilizacni-ft1-/p_spolecnost.asp?c=A110827_000222_p_spolecnost_wag

A tetování - nechali jste si vnutit představu, že je to "in", "cool", normální - ale ono není. Uvidíte, jak vám vaše kérka stárne na kůži, budete s ní ještě dlouho, prakticky až do smrti:-/

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 8. 2011 15:53
Re: SOuhlasím s příspěvkem nicku 9 99 níže

Co to plácáte? Že je tetování napořád a že člověk stárne, ví snad drtivá většina lidí, ne? Co je Vám, proboha, do toho, že cizí kerka stárne se svým majitelem? ;-€

Tetují se lidé plnoletí, tedy ti, kteří mají zodpovědnost sami za sebe, smějí řídit auto, volit, atd., zatím jsem neslyšela o případu, kdy by potetovali nesvéprávného, nebo někoho násilím donutili a pokud někdo nedomyslí následky svých činů, potom to není vina tetování samotného, ani tatéra.

Jaká jsou ta pravidla, která tetování porušuje a jaké že jsou ty tradice, které nám tetování ničí?

3 0
možnosti
RC

sodekcz

30. 8. 2011 11:40
Doba se změnila

Vnější vzhled ledasco napoví. Přesto dnes nelze paušalizovat a jen podle vzhledu všechny házet do jednoho pytle. Každého člověka je třeba "očekovat" podle více znaků. Teprve potom udělat závěry a hlavně se spolehnout na vlastní rozum. Žijeme "rychleji", svět je barevný. A to nejen na kůži zde tolik diskutované skupiny.

2 0
možnosti
Š

Šach.mat

30. 8. 2011 15:47
Re: Doba se změnila

perfektně vyjádřeno ;-)R^

0 0
možnosti
H0

Hynda 09

30. 8. 2011 10:55
Říkám Ano, pokud ...

...prosím Vás všechny, můžu taky vyblejt   nějakej ten blábol ?  Jasně, že bych byl trochu zaskočenej , kdyby se objevil nějaký přikrášlený jinoch vedle mé dcery, nejspíš bych ho poslal do prdele a doporučil mu očistu, to abych ho mohl lépe prokádrovat /kolik bereš čistýho a jestli bydlíš v noře , či  ve vile/ pak bych mu dal šanci a koupil bych mu Orthosan na ty dredy ! a to je prosím můj názor, myslím, nebo dokonce jsem přesvědčen , že je to správný názor ...

0 0
možnosti
C

celim

30. 8. 2011 10:35
Pro mně za mně, ať si každý se svým tělem dělá co chce!

Na druhou stranu jsem Evropan a žiji v určitých kulturních kořenech a jelikož ctím tradice a jsem konzervativní, tak necítím potřebu sem vnášet prvky cizí kultury a to tetování, piercing, dredy jsou. Když se to někomu líbí, ať si to pořídí. Bohužel, většinou si to pořizují mladí lidé, kteří se ještě domnívají, že budou mladí věčně a neuvědomují si, jak bude tetování vypadat po deseti, dvaceti letech v souvislosti se změnami jejich vizáže a stářím kůže. Osobně bych si tetování už právě v této souvislosti dělat nikdy nenechal. Navíc nejsem rozhodně příznivcem multikulti! Nicméně v jednom jsem byl s autorkou zajedno, to, když upozornila na jednu zajímavost, která mluví za vše. V "lepších" čtvrtích je problém najít tetovací studio, zatímco v tam, kde žijí nižší třídy, tak jsou na každém rohu! Proč asi?:-/

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 8. 2011 10:54
Re: Pro mně za mně, ať si každý se svým tělem dělá co chce!

Váš názor respektuji (a jsem za něj ráda).

(pozn. k závěru Vašeho příspěvku: možná centrum Prahy není z "lepších čtvrtí", byť nájemné tomu odpovídá. BTW. tetování nabízejí i kosmetické salóny. Pokud máte na mysli vilové čtvrti, tak tam nebývá mnoho obchodů, salónů či studií všeobecně.)

0 0
možnosti
P

petrpetrpetrpetr

30. 8. 2011 1:05
Ti

Ti, kdo se snaží přesvědčit ostatní, že někteří lidé s tetováním jsou supervzdělaní a mají nejlepší místa mají sice možná pravdu, ale jedno nechápou. Lidé jsou náchylní ke zjednodušování. Ano mezi tetovanými je určité procento slušných a vzdělaných lidí. Ale lidé mají zažito, že tetovaný člověk nepatří do slušné společnosti. Je to nepodmíněný isntinkt, který si vytváříme na základě určité informace. Třeba, že tetování je rozšířené mezi vězni. Onen instinkt, který slouží k tomu, aby nám pomohl vyhnout se riziku nás pak před nimi varuje. Je to obyčejný pud sebezáchovy. Když vidíte volně běhajícího velkého psa bez majitele, tak se také snažíte nepřijít mu do cesty. Co vy víte, třeba je to mazlík, ale onen pud sebezáchovy vám říká, že je lepší být desetkrát opatrný zbytečně, než jednou litovat. Tetovaní mají prostě zažitou určitou pověst a náš instinkt nás proto varuje. Na druhou stranu neříkám, že to platí pro každého. Malé tetování sice vzbudí určité emoce (zase na základě nějaké informa

0 0
možnosti
P

petrpetrpetrpetr

30. 8. 2011 1:05
Re: Ti

(zase na základě nějaké informace, kterou jsme kdysi vstřebali), ale často jen nechápavou reakci. Někomu se tetování líbí a ostatní mají s tetováním spojenou určitou více či méně negativní informaci. Bez tohoto pudu sebezáchovy by lidstvo dnes neexistovalo.

0 0
možnosti
D

Dita_1

29. 8. 2011 21:29
***

Obecne nechapu autorcinu potrebu delat ze sebe etalon "normalnosti" (at uz to znamena cokoli) a z teto pozice moralizovat a poucovat.

Ja bych se napr. nikdy nestehovala do USA, nenosila nausnice ani slamak, ale ani bych se nenechala tetovat apod. Ctim nicmene pravo kazdeho zdobit se a zaridit si zivot po svem, paklize tim nikomu neskodi.

3 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

29. 8. 2011 21:34
Re: ***

co kdybyste dostala uzasnou nabidku na praci v USA, dobre placenou, nejela byste? Nausnice nenosite?

0 0
možnosti
AJ

astrudina

29. 8. 2011 21:10
Potetovaná menšina se ozývá - říkalo se tomu dřív

.."poterfená husa kejhá"...

Tak kejhejte, kejhejte:-):-)

1 0
možnosti
K

kilgore2.0

29. 8. 2011 21:16
Re: Potetovaná menšina se ozývá - říkalo se tomu dřív

Stejná "argumentace" jako od autorky. (Nemám tetování diskuzní amatére) ;-DRv

4 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog