Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čarovná rybí kostička

21. 9. 2011 16:58
0 0
možnosti

Ludvajz123

21. 9. 2011 12:06
Pisatelka je tak trochu mimo...

Ve strucnosti par reakci na vylozene nesmysly:

- proc by, proboha, melo dite mit u obou rodicu stejne hracky? Nas kluk je naopak rad a tesi se, ze si pohraje zase s jinymi hrackami. Nikdo mu nebrani si cokoliv vzit k druhemu rodici, ale obvykle si nevezme nic, nebo to co si vezme ani nevybalime s tasky. Fixace na nejaky soubor hracek je nesmysl.

- novy partner: nechapu myslenkove pochody pisatelky ze ve stridave peci je dite vystaveno novemu partnerovi, ktery nemusi dite prijmout. Jak to souvisi se stridavou peci? Pokud by dite bylo svereno do vyhradni pece jednoho z rodicu, tak  tam novy partner nikdy nebude?

- stehovani unavuje - dalsi blbost. Pokud dite bude v tzv. normalnim styku bude se stehovat casteji, nez pri stridave peci.

- "U střídavé péče se rodiče dětem nevěnují najednou. Dítě musí matku i otce střídat." - nechapu co tim autorka chtela rict. Asi ze je nejlepsi zakazat zcela rozvody a rozchody. Mozna ji uniklo, za v 65% pripadu podavaji navrh na rozvod prave zeny.

0 0
možnosti

www.stridavka.cz

21. 9. 2011 10:45
Paní by si měla o střídavce možná víc zjistit...

http://www.stridavka.cz/predsudky-proti-stridavce.html

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

21. 9. 2011 16:32
Re: Paní by si měla o střídavce možná víc zjistit...

Autorka jistě má zájem si o střídavé péči zjišťovat informace. Byla by bloud, kdyby tak činila na demagogickém zkreslujícím vebu střídavky.

Autorka seriózně hned na začátku článku objasňuje anglickou terminologii stran střídavé péče. Autor Střídavky naopak tuto stránku záměrně opomíjí a předkládá pak čtenářům nepravdivé statistické výstupy, zaměňuje záměrně termíny sdílené a střídavé péče.Rv

0 0
možnosti

Pesan Pavel

19. 9. 2011 19:45
Jedendomov

S článkem naprosto souhlasíme, více na http://www.jedendomov.cz

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

19. 7. 2011 22:35
některé argumety dobré

ale zůstat spolu jen kvůli dětem dobré být nemusí. Pokud se opravdu nemůžete vystát a pořád se hádáte, může být pro dítě rozvod dokonce úlevou. navíc v případě s třídavé péče již řešíme nastalou situaci rozvodu.

dále považují za scestný argument: "U střídavé péče se rodiče dětem nevěnují najednou. Dítě musí matku i otce střídat."

U svěření do péče jednoho rodiče tomu tak snad není.

A nemálé náklady? No nezlobte se na mne, ale koupit pár hraček, pár kousků oblečení a postel nepovažuji za nemalé náklady.

(navíc bych neřekla, že matky nechtějí pučovat děti otcům aby se jim pomstili. spíš podle mne mají strach, aby se nepomstil otec jim.)

0 0
možnosti

pesimistka7

15. 7. 2011 9:54
Tahle zevšeobecňování,

kterých tady čtu mraky jsou k ničemu. Všeobecně lze, dle mého!, říct pouze to, že je nutné, aby se OBA rodiče byli schopni bez emocí domluvit - případně ustoupit - a stran výchovy "táhnout za jeden provaz", řekla bych, že to je základ jakéhokoliv způsobu fungování po rozvodu/rozchodu. (To, že dítě musí vědět, že rozvod rodičů není v žádném případě jeho vina, že je oběma milováno a rozvod na tom nic nemění, považuji za samozřejmost.) 

Některé děti se naučí situace využívat (nepovolí/nekoupí jeden, povolí/koupí druhý). Navíc to, že dítě k druhému rodiči někdy nechce, nemusí být zapříčiněno nějakým ovlivňováním, ale prostě náladou, (vidím na svých dětech, že např. někdy chtějí, třeba na výletě, za ruku výhradně s tátou, někdy zase jen se mnou, jelikož jsme spolu, tak se nad tím ani jeden z nás nepozastavuje, ale u rozvedených to může vyvolat obviňovací peklo) taktéž, když jeden dítěti (spravedlivě) vynadá a díte druhému předloží svoji, "nespravedlivou" verzi...

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

15. 7. 2011 10:06
Re: Tahle zevšeobecňování,

Ano, to je všechno pravda.

Jestli on totiž nakonec není vtip v tom, že lidi rozumní, schopní domluvy, ústupků, kompromisů, lidi, jimž záleží především na těch dětech, schopní táhnou za jeden provaz - se většinou nerozváděj...

1 0
možnosti

Bílá paní

14. 7. 2011 20:25
zmiňujete střídavou péči pro děti do tří let:

píšete: "Pro tak malé dítě je jistě lepší péče matky, pokud je matka péče

schopna. A většinou je matka opravdu důležitější v péči o dítě do tří

let. Od tří let je dítě sice samostatnější, ale …"

V čem konkrétně je matka, kromě kojení, pro vás důležitější než otec? Většina otců se (pokud chtějí) dokážou postarat minimálně stejně dobře jako matka. Péči o děti se učí i matky, není to um, který by nám byl dán do vínku. Stejně tak se to může naučit otec.

0 0
možnosti

p_c

15. 7. 2011 7:25
Re: zmiňujete střídavou péči pro děti do tří let:

Přesně tak! Navíc, když s někým mluvím o tom, že mám střídavku od věku 2.5 roku dítěte, a že je v pohodě, tak říkají, že je to proto, že střídá od mala a je zvyklé... Je to věc nastavení intervalů, do střídavky jde plynule přejít postupným natahováním intervalů třeba ze 2-3 dnů u dvouletého dítěte do týdne u předškoláka. To střídání dvou známých prostředí nevadí. Dítě je stále s milujícím rodičem a obě místa vnímá, jako domov.. Představte si matku, která dvouletého kluka denně vláčí po schůzkách a zákaznících. Dítě tedy také střídá prostředí...

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

14. 7. 2011 10:20
Mně teda naskakuje virtuální kopřivka

z lidí, kteří jsou vůbec schopní se o vlastní děti soudit jako o nějakou almaru... :-/

1 0
možnosti

starej vlna Pavlíček

14. 7. 2011 11:16
Re: Mně teda naskakuje virtuální kopřivka

R^

0 0
možnosti

lomihnát.

14. 7. 2011 9:24
No já nevím .. tohle téma nejde zplacatět.

Osobně taky nejsem fanoušek střídavé péče, ale pokud má být střídavá péče lékem na ty pomstychtivé matky UŽHONIKDYNEUVIDÍŠ, tak sem s ní. Ale ani tak nejsem optimista.

Jestli soudy dodnes nedokázaly vynutit (fuj!) styk s dítětem jednou za měsíc ve stanovenou hodinu podle platného rozsudku, nevynutí ani toto. Přitom je to tak jednoduše proveditelné, jen kdyby byla vůle.

Navíc, mimo pár případů zbohatlíků, by k léčbě pomohlo, že pokud je bráněno druhému rodiči ve styku s dítětem, nemusí se platit alimenty.

Pro úplnost: děti ve věku 7 let byly svěřeny mně, po dohodě. Dnes obě na VŠ.

0 0
možnosti

Krasavicee

14. 7. 2011 1:30
Dítě se vychovává příkladem

slušnost a dobrá komunikace navzájem mezi rodiči a s dítětem je důležitá . I v případě, že už rodiče nežijí společně

Pokud si rodiče dělají naschvály a jsou při komunikaci agresivní, nějaký dopad na psychický vývoj dítěte to má, ať je péče střídavá či jakákoliv.

Jen opravdová láska k dítěti donutí rodiče, který už zratil respekt k expartnerovi, a třeba ho i nenávidí, kvůli dítěte a před dítětem komunikovat s expartnerem takticky a vždy s ohledem na dítě.

Je to velké sebezapření, statečnost a inteligence, dokázat se slušně domluvit ohledně dítěte s expartnerem, který mi podle mého ublížil a vlastně ho už nesnáším ....

2 0
možnosti

Ivy Ashby

14. 7. 2011 6:21
Re: Dítě se vychovává příkladem

Ano, s tím souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog